Tips inför nyårsmiddagen

Knappt har julstressen lagt sig innan det är dags för nyår. Det är bråda dagar nu i december och här nedan kommer lite tips för nyårsmenyn!

Oxfilé eller fläskfilé är nog vad de flesta kanske väljer att äta i morgon, och ska man lyxa till det ännu mer så kan man lägga köttet i en rödvinsmarinad under natten. Får en fantastisk smak!  Till det hade jag serverat en krämig potatisgratäng på riven potatis, haricôt verts samt rödvinsås eller pepparsås. Enkelt, klassiskt och är något som de flesta gillar!

Ett annat alternativ är hängmörad ryggbiff med honungsglaze som serveras tillsammans med vitlöksbröd, en varm bearnaisé eller en kall bearnaisé.

Vill man ha något mer såsigt så att säga hade jag rekommenderat grönpepparkyckling, kyckling i gräslökssåsboeuf bourgignonfläskfilé i krämig vitlökssås eller en fläskfilégryta från Alsace med vitt vin och fransk senap.

Till efterrätt hade jag kört på min favorit: Pannacotta med varma hallon eller en fyllig chokladmousse,  och vill man köra på något lite nyttigare kan jag tipsa om bärkompott med vaniljkesella.

 

Jag hoppas ni har fått lite tips inför nyårsmiddagen, och att ni inte har det alltför stressigt inför morgondagen!

(Inga röster)

Recept