Pannacotta

Pannacotta som faktiskt är italienska för kokt grädde är utan tvekan en av de godaste och enklaste efterrätterna man kan göra hemma än. Du behöver endast 4 ingredienser till denna underbara efterrätt. Vi serverade en enkel hallonsås till för det där lilla extra.

Pannacotta

Recept: Pannacotta med hallonsås

2 portioner Pannacotta

Ingredienser

    • 2,5 dl vispgrädde
    • ½ vaniljstång
    • 0,25 dl strösocker eller sötningsmedel om du går på LCHF-dieten
    • 1 ½ blad gelatin

Hallonsås:

  • En näve hallon

Instruktioner

  1. Pannacotta: Börja med att lägga gelatinen i blöt (i vatten) Dela sedan vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna i en kastrull (gärna tjockbottnad) tillsammans med vaniljstången. Häll i vispgrädden och strösockret och låt detta koka upp under omrörning. Låt det sedan puttra i ca 2min. Ta av kastrullen från plattan och lägg i gelatinbladen och rör så dessa löser upp sig. Sila allting och häll upp i portionsformar och låt det stelna och bli kallt. Tar ca 2 timmar i kyl.
  2. Hallonsås: Lägg hallonen i en kastrull och låt de bli varma. Sönderdela dem så det blir en fin sås och häll i lite socker/sötningsmedel om du tycker det blir för surt. Häll över den varma hallonsåsen på pannacottan och servera.
Hallonsås
(Inga röster)