Pannacotta

Pannacotta som faktiskt är italienska för kokt grädde är utan tvekan en av de godaste och enklaste efterrätterna man kan göra hemma än. Du behöver endast 4 ingredienser till denna underbara efterrätt. Vi serverade en enkel hallonsås till för det där lilla extra.

Pannacotta

Recept: Pannacotta med hallonsås

2 portioner Pannacotta

Ingredienser

  • 2,5 dl vispgrädde
  • ½ vaniljstång
  • 0,25 dl strösocker eller sötningsmedel om du går på LCHF-dieten
  • 1 ½ blad gelatin

Hallonsås:

 • En näve hallon

Instruktioner

 1. Pannacotta: Börja med att lägga gelatinen i blöt (i vatten) Dela sedan vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna i en kastrull (gärna tjockbottnad) tillsammans med vaniljstången. Häll i vispgrädden och strösockret och låt detta koka upp under omrörning. Låt det sedan puttra i ca 2min. Ta av kastrullen från plattan och lägg i gelatinbladen och rör så dessa löser upp sig. Sila allting och häll upp i portionsformar och låt det stelna och bli kallt. Tar ca 2 timmar i kyl.
 2. Hallonsås: Lägg hallonen i en kastrull och låt de bli varma. Sönderdela dem så det blir en fin sås och häll i lite socker/sötningsmedel om du tycker det blir för surt. Häll över den varma hallonsåsen på pannacottan och servera.
Hallonsås


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!