Kall bearnaisesås

Kall bearnaisesås är ett tips för alla er som tycker det är krångligt att göra en bearnaisesås med smör och reduktion. Här ska inget smör värmas eller ägg knäckas, utan det är bara att koka upp vinäger, lök, persilja och dragon och blanda det med creme fraiche. Det går inte att göra fel och såsen kan inte bli skuren heller.

Lördagsmiddagen hos oss bestod i dag av krämig potatisgratäng med rostbiff och haricot verts. Riktig lyxmiddag med andra ord!

 

Recept: Kall bearnaisesås

Ingredienser

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk finhackad schalottenlök
  • 5 msk persilja
  • 1 tsk dragon
  • Salt
  • Vitpeppar

Instruktioner

  1. Koka upp vinäger, lök, dragon och persilja i en kastrull. Låt hälften av vätskan koka bort.
  2. Blanda ner i 2 dl creme fraiche, smaka av med salt och vitpeppar
  3. Låt såsen få stå kallt minst 2h innan servering, så att den hinner dra sig.
  4. Smaka av med ev. mer persilja och dragon.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!