Kebabsås

Hemmagjord kebabsås som smakar precis som på pizzerian, går det verkligen att göra hemma? Det finns nog lika många recept på kebabsås som det finns pizzerior. Den här kebabsåsen går snabbt att röra ihop och kan användas till både kebab, pizzor och sallader. Vi hade kebabsåsen till kycklingkebab och bakade egna pitabröd. Favoriten är dock kebabpizza med kebabsås, finns det något godare än det?

Kebabsås

Recept: Kebabsås

Ingredienser

  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonäs
  • 3 msk chilisås
  • ½ tsk sambal olek
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 vitlöksklyfta
  • Svartpeppar och vitpeppar
  • ev. ½ tsk kebabkrydda (Santa Maria)

Instruktioner

  1. Blanda gräddfil och majonäs, vänd sedan ner chilisås och sambal olek.
  2. Pressa en vitlöksklyfta och rör ner.
  3. Krydda med italiensk salladskrydda samt lite svart- och vitpeppar.
  4. Låt kebabsåsen stå kallt innan servering.

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!