Kebabsås

Hemmagjord kebabsås som smakar precis som på pizzerian. Går snabbt att göra och kan användas till både kebab, pizzor och sallader. Vi hade kebabsåsen till kycklingkebab och gjorde egna pitabröd. Recept på det kommer lite senare ikväll!

Kebabsås

Recept: Kebabsås

Ingredienser

  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonäs
  • 3 msk chilisås
  • ½ tsk sambal olek
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 1 vitlöksklyfta
  • Svartpeppar och vitpeppar
  • ev. ½ tsk kebabkrydda (Santa Maria)

Instruktioner

  1. Blanda gräddfil och majonäs, vänd sedan ner chilisås och sambal olek.
  2. Pressa en vitlöksklyfta och rör ner.
  3. Krydda med italiensk salladskrydda samt lite svart- och vitpeppar.
  4. Låt stå kallt innan servering.

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(36 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!