Enkel currysås – recept på hur man gör currysås

Currysås är en av mina favoritsåser, det här receptet ger dig en krämig och enkel currysås som passar alldeles perfekt till olika kycklingrätter. Såsen är klar på bara 10 minuter vilket gör det till en perfekt lösning för de där stressiga vardagskvällarna.

Resultatet blir en len och härlig currysås och tillsammans med lite kyckling och ris så är det inte mycket som klår det.

Currysås görs på kryddblandningen curry och får en härligt gul färg av gurkmejan som curryblandningen alltid innehåller. Annars så varierar curryblandningarna en hel del och det finns otroligt många olika kryddblandningar men det brukar alltid finnas lite kanel, ingefära, kardemumma, koriander, spiskummin osv. Det ger en otroligt smakrik sås som passar alldeles utmärkt till många rätter men mest vanligt hos oss är nog kyckling.

 

Currysås

Recept på enkel Currysås

Sammanfattning: En enkel currysås som är smakrik och går riktigt snabbt att laga ihop. Currysåsen passar alldeles perfekt till kyckling och ris! 

2 portioner currysås

Vad behövs för currysås?

  • 2 msk smör/margarin
  • 1 hönsbuljong tärning
  • (alt. 1 msk kycklingfond)
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl grädde
  • ca 2 tsk curry
  • Salt
  • ev. maizena till redning

Hur gör man currysås?

  1. Fräs smör och curry i en kastrull.
  2. Vispa ner buljongen/fonden och häll i mjölken+grädden. Låt currysåsen småputtra och red ev. med maizena för önskad konsistens.
  3. För starkare smak ha i lite mer curry och smaka av med salt.

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

90 betyg

LCHF Recept Såser