Citronmousse

Citronmousse är en frisk och krämig dessert som verkligen passar perfekt till sommarens långa kvällar. Vad kan vara bättre än att avsluta måltiden med en uppfriskande efterrätt. Citronmousse är oerhört snabbt att röra ihop och det är inte många minuters jobb, det enda som tar lite tid är att låta den stå och dra sig i kylen. Men om du gör moussen precis innan ni äter så ska den vara klar att servera tills det är dags för efterrätt.

Citronmousse

Recept: Citronmousse

Sammanfattning: En härligt frisk och enkel efterrätt, citronmousse. Med ett par få ingredienser och några minuters jobb har du en uppskattad efterrätt på bordet.

Ingredienser

Citronmousse

  • 1,5 dl grädde
  • 1/2 citron
  • 3 msk socker
  • 1 st äggvita

Instruktioner

  1. Börja med att vispa upp grädden men socker och rivet citronskal från 1/2 citron.
  2. När grädden tjocknar kan du hälla ner citronjuicen från citronen. Fortsätt vispa lite
  3. Vispa upp äggvitor snabbt och rör försiktigt ner i grädden.
  4. Häll upp i skålar och låt stå och dra sig i kylen. Toppa med lite citronskal och servera!

Färdigt på: 15 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(35 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!