Kyckling i gräslökssås

Idag blev det kyckling i gräslök som åts efter att ha sprungit runt hela dagen och knappt haft en enda lugn minut. Efter en del ärenden på stan åkte jag hemåt och anlände precis i tid till middagen, som idag bestod av kyckling i gräslökssås. Ibland är det allt bra skönt att komma hem till en klar middag, som bara väntar på en på  köksbordet.

Kyckling i gräslökssås

Recept: Kyckling i gräslökssås

2 portioner

Ingredienser

  • 1 stor kycklingfilé
  • 150g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • En näve gräslök
  • 1 ½ msk soya
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ev. maizena för redning.

Instruktioner

  1. Dela kycklingfilen grovt och stek i smör i en gjutjärnspanna. Salta och peppra.
  2. Skiva champinjonerna och lägg ner i pannan, fräs tills de fått färg.
  3. Slå på grädden, creme fraichen, vinet, soyan och hönsbuljongtärningen.
  4. Låt puttra i 10min och smaka av med ev mer salt och peppar.
  5. Klipp ner gräslöken och servera med ris eller pressad potatis.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!