Tunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrot

Förrätter kan vara lite knepigt ibland, vi tycker att det inte ska ta för mycket fokus från varmrätten och samtidigt så vill man inte att det ska ta alltför lång tid att göra heller. I helgen så testade vi att bjuda på tunnbrödssnittar vilket vi tyckte passade perfekt in som ett enkelt men ändå väldigt gott tilltugg som både vuxna och barn kan tycka om. Vi fyllde de med rökt kött, lite gräslök, pepparrot, philadelphiaost och lite sallat vilket blev otroligt gott för hur lite arbete som krävdes. Det tog inte ens 10 minuter från första steget till att de var helt klara att serveras vilket är perfekt om man har en lite mer avancerad varmrätt på gång och kanske efterrätt men ändå vill hinna umgås med sina gäster under tiden.

Tunnbrödssnittar

Recept: Tunnbrödssnittar med rökt kött och pepparrot

Sammanfattning: Goda snittar till fördrinken

Ingredienser

  • 3 st tunnbröd
  • 100g rökt kött ex. renkött, nötkött
  • 3 msk finriven pepparrot
  • 100 gram philadelphiaost
  • 1 tsk hackad gräslök
  • Sallad, ex grönsallat, ruccola
  • 1/2 tsk hackad gräslök till servering

Instruktioner

  1. Blanda philadelphian med den finrivna pepparroten och den hackade gräslöken.
  2. Bred ut på tunnbröden.
  3. Lägg sedan sallad över hela tunnbrödet och lägg sedan på det rökta köttet.
  4. Rulla ihop från långsidan och skär i ca 5cm stora snittar.
  5. Lägg på ett fat och strö över lite finhackad gräslök.
  6. Servera tillsammans med lite bubbel.

Färdigt på: 10 minuter

Antal portioner: 4

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(28 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!