Vitlöksbröd

Vitlöksbröd är en utmärkt budgetförrätt och vi valde att göra eget vitlöksbröd på en helt vanlig lång baguette som finns färdigbakade i de flesta affärer.

Vitlöksbröd

Recept: Vitlöksbröd

2 portioner vitlöksbröd

Ingredienser

  • 1 baguette
  • Olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • persilja som garnering

Instruktioner

  1. Dela baguetten i skivor på snedden, så att säga. Pressa vitlöken i en liten kopp.
  2. Ringla över lite olivolja på varje baguetteskiva och strö salt och peppar på. Bred sedan över lite av vitlöken på varje skiva, och om man vill kan man finhacka persilja (alt. torkad persilja) och strö över på baguettskivor.
  3. In i ugnen i 200grader tills skivorna har blivit spröda och har fått lite färg. Servera!
Vitlöksbröd
Olivolja

(Inga röster)