Pasta Alfredo med kyckling

Pasta Alfredo är inget för den som skippar feta mjölkprodukter, men den är optimal för LCHF:aren om man byter ut pastan mot en sallad eller liknande. Enkelt och framförallt en billig måltid för oss studenter som lever på en begränsad matbudget.

Vi valde att ha Penne till istället för fettuccine, eftersom det är så gott när rören fylls med den härliga såsen!

Recept: Pasta Alfredo med kyckling

Ingredienser

  • 3,5 dl vispgrädde alt. matlagningsgrädde
  • 2 msk smör
  • 150g riven parmesanost
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Salt & nymalen vitpeppar -och svartpeppar
  • 1 kycklingfilé i bitar
  • 2 portioner kokt pasta

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléen och stek dem i smör i en stekpanna. Krydda med nymalen svart -och vitpeppar Lägg över kycklingen på en tallrik när de är genomstekta. Koka pastan enligt anvisningen.
  2. Pressa eller hacka vitlöken och lägg i stekpannan tillsammans med smöret. Låt det fräsa och tillsätt sedan grädden. Låt det småkoka på svag värme.
  3.   Tillsätt sedan parmesan, salt och peppar. Smaka av med ev. mer salt, peppar & parmesan. Vänd ner kycklingen och häll såsen över pastan.
  4. Servera direkt med riven parmesan och ev. nyklippt persilja som tillbehör.

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(9 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!