Mozartkulor

Mozartkulor är tradition på julen och dagen innan julafton är det dags att göra mozartkulor i vår familj. Det är egentligen en väldigt enkelt procedur. Man behöver bara tre ynka ingredienser till denna julfavorit.

Mozartkulor

Recept: Mozartkulor

50 st Mozartkulor

Ingredienser

  • 500g marsipan eller mandelmassa
  • 250g nougat
  • 225g mörk choklad

Instruktioner

  1.  Kavla ut marsipanen på en bit bakpapper och skära i rutor.
  2. Dela nougaten i bitar och lägg på varje ruta.
  3. Ta varje kant på rutan och lägg över nougatbiten, så den täcks. Rulla till en boll.
  4.  Smält sedan chokladen i ett vattenbad och doppa kulorna så att de täcker dem.
  5. Låt de stelna på en plåt.
  6. Gör ett fint mönster med hjälp av en gaffel och den resterande smälta chokladen. Ringla över kulorna och låt torka.
  7. För att göra det extra fint kan man slå in kulorna i aluminumfolie och lägga i en fin skål och servera på julafton.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!