Chokladmousse

Chokladmousse blev kvällens efterrätt och det fick bli vår lilla belöning efter en hel dags flyttstädning och packande. Chokladmoussen gjorde vi på mörk choklad, grädde och en äggula. Gick jättesnabbt och blev hur gott som helst.

Recept: Chokladmousse

2 portioner

Ingredienser

  • 75 gram mörk choklad
  • 1 äggula
  • 1 msk mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 ½ msk socker

Instruktioner

  1. Börja med att vispa grädden och tillsätt äggulan och sockret.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält i vattenbad och rör sedan ner mjölken i chokladen.
  3. Rör ner chokladen i vispgrädden tills det blir en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i skålar, och ställ i kylen till chokladmoussen har stelnat. Garnera gärna med bär eller lite riven choklad.

 

(Inga röster)