Frallor – recept på saftiga och luftiga frallor till frukost

Frallor är en av mina favoritbullar till frukost som jag inte kan få nog av. Det här receptet ger dig saftiga och luftiga frallor som går riktigt snabbt att baka ihop. Om du vill ha enkla frallor så är det här receptet perfekt för dig. Vill du lägga på lite frön på toppen så går det utmärkt, det går även utmärkt att lägga till oliver och andra smaksättningar i bullen. Jag brukar baka en stor sats och frysa in och det här receptet ger cirka 12 luftiga frallor så dubbla gärna receptet om ni har ett stort hushåll och vill ha många bullar till frukosten.  Det går även utmärkt att strö över lite riven ost på frallorna, ger en extra god smak!

Det går utmärkt att baka frallor med både torrjäst och färsk jäst!

Frallor

Recept: Enkla, luftiga och snabba frallor

Sammanfattning: Frallor är den perfekta frukostbullen som finns. Det går snabbt att göra, de är saftiga, luftiga bullar och passar perfekt till alla pålägg. Frallor är perfekt till helgfrukosten eller att frysa in för veckans frukost. Frallorna passar även utmärkt med ost på toppen, så kallade ostfrallor.  Det här receptet ger dig en snabb metod för att baka frallor som fungerar fint att frysa in eller att servera direkt från ugnen. 

Ingredienser

Enkla, luftiga och snabba frallor

 • 6-7 dl vetemjöl
 • 1 uppvispat ägg
 • 1 tsk salt
 • 2 msk olivolja
 • 2 tsk torrjäst eller 25 gram färsk jäst
 • 2,5 dl ljummet vatten

Hur bakar man frallor?

 1. Börja med att starta din ugn på 220 grader. Smula sedan ner din jäst, (både torrjäst och färsk jäst fungerar fint) i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten, 38-40 grader. Om du har torrjäst blandar du istället ut jästen i mjölet.
 2. Rör ner olivolja, salt och tillsätt sedan vetemjölet i omgångar tills du fått ihop en fast deg. Knåda degen i cirka 5-10 minuter. Lägg en handduk över bunken och låt jäsa i 30 minuter.
 3. När degen är färdigjäst är det dags att forma frallorna. Dra ut degen till en avlång form. Tänk dig en baguette. Skär sedan i 2-3 cm breda bitar och forma till små bollar.
 4. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i cirka 25 minuter.
 5. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda frallorna sedan i 15 minuter i mitten av ugnen.
 6. Låt svalna på galler och servera dina luftiga frallor med en skiva ost och lite sylt.

Färdigt på: 80 minuter

Antal portioner: 12

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


1 580 betyg

Bröd Frukost Recept