Frallor

Frallor är en av mina favoritbullar som jag inte kan få nog av. Det här receptet ger dig saftiga och luftiga frallor som går riktigt snabbt att baka ihop. Om du vill ha enkla frallor så är det här receptet perfekt för dig. Vill du lägga på lite frön på toppen så går det utmärkt, det går även utmärkt att lägga till oliver och andra smaksättningar i bullen. Jag brukar baka en stor sats och frysa in, det här receptet ger cirka 12 frallor så dubbla gärna receptet om ni har ett stort hushåll.

Frallor

Recept: Enkla och snabba frallor

Sammanfattning: Frallor är den perfekta frukostbullen som finns. Det går snabbt att göra, de är saftiga, luftiga och passar perfekt till alla pålägg. Frallor är perfekt till helgfrukosten eller att frysa in för veckans frukost.

Ingredienser

Enkla och snabba frallor

 • 6-7 dl vetemjöl
 • 1 uppvispat ägg
 • 1 tsk salt
 • 2 msk olivolja
 • 2 tsk torrjäst eller 25 gram färsk jäst
 • 2,5 dl ljummet vatten

Instruktioner

 1. Börja med att starta din ugn på 220 grader. Smula sedan ner din jäst i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten, 38-40 grader. Om du har torrjäst blandar du istället ut jästen i mjölet.
 2. Rör ner olivolja, salt och tillsätt sedan vetemjölet i omgångar tills du fått ihop en fast deg. Knåda degen i cirka 5-10 minuter. Lägg en handduk över bunken och låt jäsa i 30 minuter.
 3. När degen är färdigjäst är det dags att forma frallorna. Dra ut degen till en avlång form. Tänk dig en baguette. Skär sedan i 2-3 cm breda bitar och forma till små bollar.
 4. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i cirka 25 minuter.
 5. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda frallorna sedan i 15 minuter i mitten av ugnen.
 6. Låt svalna på galler och servera dina frallor med en skiva ost och lite sylt.

Färdigt på: 80 minuter

Antal portioner: 12

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betygPrenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!