Fläskfilégryta från Alsace

Fläskfilégryta från Alsace passar bra när man tröttnat på julmaten och vill äta något annat riktigt gott. Fläskfilégrytan blir alldeles utmärkt. Med smaker av fransk senap, vitt vin och prästost är den en riktig fullpott.

Fläskfilégryta från Alsace

Recept: Fläskfilégryta från Alsace

Ingredienser

  • olja
  • 300g fläskfile
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ½ dl vitt vin
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk dijon senap
  • 1 dl riven prästost
  • svartpeppar
  • maizena
  • salt

Instruktioner

  1. Putsa filén och skär i lagom tjocka skivor. Hacka schalottenlöken och vitlöken och bryn i olja i en stekpanna.
  2. Lägg sedan i köttet och stek dem. Krydda med salt och malen svartpeppar.
  3. Häll grädde, senap, vin och fond i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning och häll sedan i löken och köttet. Låt det koka i 5min ungefär och red ev. med maizena för önskad konsistens. Ta av kastrullen från plattan och rör ner den rivna prästosten.
  4. Servera med pressade potatis eller ris.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!