Pepparsås

Pepparsås är en favoritsås och nu ska ni få recept på den godaste pepparsåsen jag vet! Den är så förbaskat lätt att göra med och har en härlig mild pepparsmak. Pepparsås passar utmärkt till olika sorters kött och kyckling.

Pepparsås

Recept: Pepparsås

4 portioner

Ingredienser

  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 liten steklök
  • 2 msk smör
  • 2 msk cognac
  • 1msk kalvfond
  • 1 msk svartpepparkorn
  • ½ msk vitpepparkorn
  • 1 tsk kinesisk soya
  • ev. lite salt

Instruktioner

  1. Finhacka löken och mortla pepparn fint.
  2. Hetta upp en kastrull med smöret och ha i löken och pepparn.
  3. Låt det fräsa en stund och ha sedan i cognac, creme fraiche, kinesisk soya och kalvfond.
  4. Låt det få småkoka i 5-10min på låg värme. Smaka av pepparsåsen med mer peppar och ev lite salt.

Idag åt vi pepparsåsen till ugnsrostad potatis och grillad fläskkotlett.

 


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!