Hängmörad ryggbiff med honungs-glaze

Hängmörad ryggbiff med en honungs-glaze blev gårdagens middag och tallrikarna slickades i princip rena! Fantastiskt god glaze som höjde smaken på köttet och tillsammans med klyftpotatis, bea och halloumi blev det toppbetyg.

Ryggbiff
 

Recept: Ryggbiff med honungs-glaze

2 portioner

2 skivor hängmörad ryggbiff

Ingredienser

Honungs-glaze:

  • ½ dl honung
  • 3 msk olja
  • 2 tsk paprikapulver
  • ½ tsk caynnepeppar
  • ½ tsk ingefära
  • ½ tsk soya
  • 2 msk chilisås
  • salt & svartpeppar

Klyftpotatis:

  • ca 5-7 medelstora potatisar
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till glazen och låt vila en stund.
  2. Pensla på köttet innan, under och efter grillningen. Tänk på att köttet inte behöver grillas/stekas i mer än 4-6min annars kan köttet bli alldeles för segt, så håll noga koll!
  3. Klyftpotatisen gör du genom att dela potatisen i klyftor, ringla över olivolja och flingsalt.
  4. Låt de vara i ugnen i ca 20min i 225º

I dag serverades köttet  tillsammans med grillad halloumi, stekta champinjoner, bearnaisesås, kryddig ketchup samt en enkel sallad på babyspenat, gurka och tomat.

1 betyg


Av: Sebastian Hallenius. Postat den

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *