Hängmörad ryggbiff med honungs-glaze

Hängmörad ryggbiff med en honungs-glaze blev gårdagens middag och tallrikarna slickades i princip rena! Fantastiskt god glaze som höjde smaken på köttet och tillsammans med klyftpotatis, bea och halloumi blev det toppbetyg.

Ryggbiff
 

Recept: Ryggbiff med honungs-glaze

2 portioner

2 skivor hängmörad ryggbiff

Ingredienser

Honungs-glaze:

  • ½ dl honung
  • 3 msk olja
  • 2 tsk paprikapulver
  • ½ tsk caynnepeppar
  • ½ tsk ingefära
  • ½ tsk soya
  • 2 msk chilisås
  • salt & svartpeppar

Klyftpotatis:

  • ca 5-7 medelstora potatisar
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till glazen och låt vila en stund.
  2. Pensla på köttet innan, under och efter grillningen. Tänk på att köttet inte behöver grillas/stekas i mer än 4-6min annars kan köttet bli alldeles för segt, så håll noga koll!
  3. Klyftpotatisen gör du genom att dela potatisen i klyftor, ringla över olivolja och flingsalt.
  4. Låt de vara i ugnen i ca 20min i 225º

I dag serverades köttet  tillsammans med grillad halloumi, stekta champinjoner, bearnaisesås, kryddig ketchup samt en enkel sallad på babyspenat, gurka och tomat.



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!


Av: Sebastian Hallenius. Postat den
Festligt Grillat Kött LCHF Potatis Recept Röror

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *