Rödvinsås med grädde

Hemmagjord rödvinsås med grädde är något som slår färdiggjord med hästlängder! Det är otroligt enkelt att göra och blir sååå mycket godare än pulvervarianten.

Rödvinssås

Recept: Rödvinssås

4 portioner rödvinssås

Ingredienser

  • 4st schalottenlökar
  • 1 msk olja
  • 2 dl rödvin
  • 4dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ msk kalvfond
  • 1 msk socker
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1 tsk balsamicovinäger
  • salt och svartpeppar
  • maizena till ev. redning

Instruktioner

  1. Finhacka löken och stek i olja tills den fått fin färg. Häll i rosmarinen.
  2. Tillsätt sedan rödvinet, grädden, kalvfonden, sockret, saltet, pepparn och balsamicovinägern.
  3. Låt det koka ner till hälften (reducera) Vid eventuell redning så ha i lite maizena som blandats ut med kallt vatten.
  4. Man kan sila såsen om man vill, men jag tycker det är gott att ha kvar löken ibland. Denna gången silade jag dock den.



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!