Riven Potatisgratäng

Riven potatisgratäng är en variant på vanlig potatisgratäng och går lite snabbare att göra eftersom vi gör det i portionsformar och potatisen är riven. Vi toppade det med lite extralagrad prästost och svartpeppar.

Recept: Riven potatisgratäng

2 portioner

Ingredienser

  • 3 medelstora potatisar
  • 1 äggula
  • 2 msk grädde/creme fraiche
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • salt
  • ost

Instruktioner

  1. Skala potatisen och riv potatisen grovt på rivjärnet.
  2. Blanda potatisen med äggula, grädde/creme fraiche, svartpeppar, vitpeppar och salt.
  3. Lägg upp i portionsformar och strö över lite riven ost och svartpeppar.
  4. Grädda i cirka 20-25 minuter på 225 grader om du använder portionsformar, kör du en lite större form tar det lite längre tid, runt 30-35 minuter.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!