Riven Potatisgratäng

Riven potatisgratäng är en variant på vanlig potatisgratäng och går lite snabbare att göra eftersom vi gör det i portionsformar och potatisen är riven. Vi toppade det med lite extralagrad prästost och svartpeppar.

Recept: Riven potatisgratäng

2 portioner

Ingredienser

  • 3 medelstora potatisar
  • 1 äggula
  • 2 msk grädde/creme fraiche
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • salt
  • ost

Instruktioner

  1. Skala potatisen och riv potatisen grovt på rivjärnet.
  2. Blanda potatisen med äggula, grädde/creme fraiche, svartpeppar, vitpeppar och salt.
  3. Lägg upp i portionsformar och strö över lite riven ost och svartpeppar.
  4. Grädda i cirka 20-25 minuter på 225 grader om du använder portionsformar, kör du en lite större form tar det lite längre tid, runt 30-35 minuter.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!