Jordgubbskladdkaka med vit choklad

Jordgubbskladdkaka
En härligt somrig och kladdig jordgubbskladdkaka med vit choklad och jordgubbar i smeten. Kladdkaka kan vara Sveriges favorit när det kommer till bakverk, först och främst är den riktigt god med den är även riktigt lätt att baka och samtidigt så finns det oändligt många sätt att variera den på. På Matskafferiet hittar du bland annat den här Oreokladdkakan som verkligen har blivit en favorit, och även den vanliga kladdkakan, kladdkaka i mugg – mug cake och kladdkakan med fudge. Som du ser så finns det otroligt många varianter och jordgubbskladdkakan är en ny variant som jag aldrig testat innan men den blev riktigt god och blev direkt en succé.
Jordgubbskladdkaka recept

Recept: Jordgubbskladdkaka

Sammanfattning: En enkel och kladdig jordgubbskladdkaka med vitchoklad och jordgubbar i smeten men även ovanpå som dekoration. Färdig på under 45 minuter.

Ingredienser

Kladdkaka med oreos

  • 125 gram smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker eller 2 krm vaniljessens
  • Nypa salt
  • 300 gram jordgubbar
  • Florsocker
  • 50 gram vit choklad

Instruktioner

  1. Börja med att starta din varmluftsugn på 150 grader, 175 grader om du har en vanlig ugn. Vi har en omvandlingstabell för temperaturer som du kan läsa för att få fram rätt temperatur.
  2. Börja med att smälta smöret i en kastrull, ta fram en bunke och vispa ihop ägg och socker poröst och vitt. Tillsätt det smälta smöret.
  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
  4. Rör ner de torra ingredienserna försiktigt i bunken. Hacka den vita chokladen och rör ner i smeten.
  5. Nu kan du smörja och bröa en springform som är 22-24 cm i diameter. Häll på smeten och tryck ner dina jordgubbar som du delat på mitten.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i cirka 30 minuter. Använd en provsticka för att hålla koll på hur kladdig jordgubbskladdkakan är. Toppa sedan kakan med jordgubbar och lite florsocker innan du serverar.

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 12

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(4 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!