Kycklinggratäng med HP-sås

Idag blev det en kycklinggratäng med HP-sås till middag som jag hittade inspiration till i en folder från HP där de tipsade om diverse recept. Jag tycker alltid att det är kul att bläddra i såna för lite tips och ideér till nya maträtter och den här kycklinggratängen lät riktig god så vi var tvungna att testa den idag. Gratängen är lite som flygande jakob fast utan banan och istället krossade tomater och HP-sås. Kul att testa lite nya recept!

Kycklinggratäng med HP-sås

Recept: Kycklinggratäng med HP-sås

2 portioner

Ingredienser

  • 2st kycklingfiléer
  • 200g krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl HP-sås
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ röd hackad paprika
  • ½ hackad gul lök
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och stek i dem i olja+smör.
  2. Häll över i en ugnsfastform och häll de krossade tomaterna, hackad paprika och lök över.
  3. Vispa grädden lätt och rör ner HP-såsen.
  4. Tillsätt cayennepeppar, paprikapulver, salt och svartpeppar.
  5. Häll på gräddblandningen över kycklingen och grädda i 225º i 30min.
  6. Strö jordnötter över gratängen och servera med ris.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!