Ägg Benedict – pocherat ägg med hollandaisesås

Ägg Benedict
Ägg benedict med pocherat ägg och hollandaisesås, en otroligt god toast som är en favorit på många frukost- och brunchställen. Personligen så är det en av mina bästa frukosträtter som jag gör ett par gånger i månaden minst. Att pochera ägg och att göra hollandaisesås kan verka lite klurigt de första gångerna men mitt recept på hollandaisesås förs med stavmixer och är otroligt enkelt att lyckas med. Att pochera ägg kräver mest att man är försiktig när man lägger ner och tar upp äggen ur kastrullen. Ett bra tips är att skapa en virvel i kastrullen, det hjälper otroligt mycket med att sluta ihop äggen.

Recept på Ägg benedict

Sammanfattning: Otroligt god ägg benedict med pocherade ägg och en enkel hollandaisesås. Den absoluta brunchfavoriten!

Vad behöver man för ägg benedict?

  • 2 ägg
  • 1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit
  • 1 sats hollandaisesås
  • Bröd, gärna surdegsbröd
  • Rökt skinka
  • Färsk persilja
  • Salt och peppar

Hur gör man ägg benedict?

  1. Koka upp en kastrull med vatten,
  2. Rör ner 1 msk vitvinsvinäger eller ättikssprit och rör sedan om med en slev så det skapas en virvel i vattnet. Virveln kommer hjälpa till att sluta ihop ägget så att du får runda och fina pocherade ägg.
  3. Knäck äggen och lägg försiktigt i kastrullet. Låt koka på låg värme i cirka 4 minuter. Ta sedan upp med en hålslev och låt vattnet rinna av innan du serverar.
  4. Gör en hollandaisesås enligt recept länkat i ingredienslistan. Tar cirka 5-10 minuter att mixa ihop!
  5. Hetta upp en stekpanna med smör och stek brödskivorna tills de fått fin färg och krispig yta.
  6. Lägg på rökt skinka, pocherat ägg och en generös mängd med hollandaisesås. Toppa med lite salt och färsk persilja. Vill man ha lite hetta kan man strö över lite cayennepeppar.
  7. Servera och njut av riktigt god ägg benedict!

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


30 betyg

Brunch Frukost Recept