Älgskavsgryta med tranbär

Nu när hösten trots allt börjar krypa sig allt närmare så brukar det bli allt mer vilt i köket :) För ett tag sen så provade vi på att göra en älgskavsgryta med tranbär som blev riktigt god och som passar in på lite kyligare höstdagar. Vi hade även i lite kantareller som vi hade varit och plockat i skogen innan på dagen så det blev en riktigt mysig höstmiddag!

Älgskavsgryta med tranbär

Recept: Älgskavsgryta med tranbär

Sammanfattning: En enkel och god älgskavsgryta

Ingredienser

  • 500 g fryst älgskav
  • 100g färska kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 hackad rödlök
  • 3 dl grädde
  • Soya
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1/2 dl tranbär

Instruktioner

  1. Börja med att bryna älgskaven med lite smör och tillsätt sedan den finhackade rödlöken och de grovt hackade kantarellerna och stek några minuter.
  2. Smula sedan över buljongtärningen och häll på grädden.
  3. Låt sjuda i 5 minuter och krydda med salt och peppar efter smak samt någon droppe soya.
  4. Tillsätt till slut tranbären och smaka av. Ibland kan tranbären göra det för surt , iaf för de minsta men då är det bara att tillsätta lite socker.
  5. Servera med pressad eller kokt potatis och lite persilja.

Färdigt på: 30 minuter

Antal portioner: 4

Köp ingredienserna från Mat.se


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få en rabattkod som ger dig hela 160 kr att handla mat för.