Pasta med tomatsås

Pasta med Tomatsås

En enkel pasta med tomatsås som endast tar några få minuter att koka ihop. Perfekt till den snabba lunchen eller kvällsmaten när tiden inte räcker till. Dessutom är den vegetarisk och brukar uppskattas av alla eftersom det är en riktigt smakrik italiensk tomatsås med massor av härliga örter, ost och en fantastiskt tomatsmak som får tankarna att susa iväg till Italienska landsbygden.

Recept: Pasta med tomatsås

Sammanfattning: En enkel pasta med tomatsås som bara tar några få minuter att tillaga. Perfekt till den italienska lunchen eller middagen när tiden inte räcker till!

Ingredienser

  • 500 gram rigatoni
  • Parmesan
  • Olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 gul lök
  • Salt & peppar
  • 1 burk krossade tomater

Instruktioner

  1. Börja med att koka pastan enligt instruktioner på förpackningen i riktigt saltat vatten.
  2. Hacka upp lök och vitlök och stek upp i lite olivolja. Tillsätt de krossade tomaterna och smaka av med peppar och salt samt strö ner rejält med färsk basilika som du hackar grovt.
  3. Låt koka i cirka 20 minuter.
  4. Tillsätt rigatonin eller annan pasta till tomatsåsen och låt sjuda tillsammans i cirka 2-3 minuter.
  5. Strö över rikligt med parmesan och servera!

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!