Flygande Jakob

Flygande Jakob är en riktig klassiker med banan, kyckling och jordnötter. Vi brukar alltid göra med kycklingfilé istället för grillad kyckling och oftast utesluter vi baconen, då vi tycker det blir lite väl mycket av det goda, så att säga. Men man kan göra precis som man själv föredrar det.

Flygande Jakob

Recept: Flygande Jakob

4 portioner Flygande Jakob

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer i bitar
  • ½ tsk grillkrydda
  • Salt & svartpeppar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • ½ tsk italiensk salladskrydda
  • 1 dl jordnötter alt. cashewnötter
  • 2 st bananer
  • 1 dl chilisås
  • ev. knaperstekt bacon.

Instruktioner

  1. Dela kycklingfiléerna och bryn i salt, peppar och lite grillkrydda eller rensa den grillade kycklingen. Lägg i en ungsform.
  2. Vispa grädden, vänd ner chilisåsen och krydda med italiensk salladskrydda.
  3. Skiva bananen i tunna skivor och lägg över kycklingen.
  4. Häll över chiligrädden och strö över med nötter.
  5. Låt den stå i 225º i ugnen i ca 20min tills bananen är riktigt mjuk. Vill man så kan man knapersteka bacon och strö över vid servering. Servera med nykokt ris.

3 betyg