Italiensk lasagne

Italiensk lasagne
Italiensk lasagne när den är som bäst, krämig, smakrik och fylld av härlig ost och köttfärssås. Enkelt att göra eftersom det sköter sig själv i ugnen. Ett perfekt mål när det gäller middag eller lunch till hela familjen! Lasagnerecept brukar variera kraftigt och det är inte ofta man ser ett recept som är liknande. Det är många som spetsar med sina egna ingredienser. Jag försökte köra på ett hyfsat klassiskt recept som följt med ett par år. Har du någon favoritingrediens till din lasagne?

Recept: Italiensk lasagne

Sammanfattning: En riktigt god italiensk lasagne fylld med krämig ost och en härligt smakrik köttfärssås. Njut av en traditionell rätt som får dig att drömma om Italien!

Ingredienser

  • Lasagneplattor
  • 500 gram köttfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl röd vin
  • 1/4 gul lök
  • 1 tesked oregano
  • 1/2 hand färsk basilika
  • 600 gram krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • Olivolja
  • Parmesan
  • Salt & peppar
  • Bechamel:
  • 7 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 gram smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 100 gram parmesan
  • Lite muskot
  • Svarpeppar & salt
  • Mozzarella & basilika till garnering

 

Instruktioner

  1. Börja koka köttfärssås genom att hacka gul lök och vitlök fint, stek upp löken samt köttfärs i olivolja och tillsätt sedan krossade tomater, tomatpuré, örter, salt och peppar. Avsluta med att hälla i lite röd vin och låt puttra i cirka 20 minuter.
  2. Smält smöret och häll i mjölet. Stek upp lite lätt. Häll försiktigt på mjölk och grädde under omrörning. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Smaka av med svartpeppar, salt och muskot.
  3. Sätt ugnen på 200 grader, strö ut lite tomatsås på botten av en ugnsform. Lägg på lasagneplattor och varva de olika lagren med köttfärsås och bechamelsås med riven parmesan ovanpå tills du börjar nå toppen av formen. Avsluta med ett kombinerat lager med köttfärssås och bechamelsås och strö sedan över mozzarella och basilika. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!