Chokladmuffins med vaniljkräm

Chokladmuffins med vaniljkräm
Chokladmuffins med vaniljkräm, kan det blir godare? De här muffinsen testade jag att baka för ett bra tag sedan men hittade precis bilderna och receptet och tänkte att det var för bra för att inte publicera. Det blir riktigt saftiga och krämiga muffins!

Recept: Chokladmuffins med vaniljkräm

SammanfattningChokladmuffins med vaniljkräm, riktigt krämiga och goda muffins fyllda med vaniljkräm.

Ingredienser

Chokladmuffins:

    • 125 gram smör
    • 2 dl socker
    • 2 ägg
    • 1 1/2 dl mjölk
    • 4 1/2 dl vetemjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 2 msk siktat kakao

Vaniljkräm:

    • 1 vaniljstång
    • 2 äggulor
    • 3 dl mjölk
    • 3 msk socker
    • 1 msk potatismjöl

Instruktioner

    1. Börja med att blanda ihop smält smör och socker. När det blandat sig kan du röra i äggen. Häll ner övriga ingredienser och häll smeten i dina muffinsformar. Lägg en klick eller spritsa vaniljkräm i mitten av muffinsen. Grädda i runt 15-20 minuter på 175 grader.
    2. Hemmagjord vaniljkräm:
    3. Börja med att dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna i en kastrull. Blanda i övriga ingredienser. Sjud några minuter under omrörning tills krämen tjocknat. Låt stå i kylen.

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 8

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!