Västerbottenpaj med kantareller

Västerbottenpaj med kantareller är ett riktigt gott tips till alla er som älskar kantareller och västerbottenost. Den passar utmärkt till kräftskivan eller att bara äta som den är.

 

Recept: Västerbottenpaj med kantareller

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 150g riktigt smör
  • 2 msk kallt vatten
  • ½ tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 l färska kantareller
  • 1 ½ finhackad gul lök
  • 3 dl creme fraiche
  • 2-3dl riven västerbottenost
  • 4st ägg
  • Svart -och vitpeppar
  • Salt
  • ev. nyklippt gräslök

Instruktioner

  1. Arbeta ihop smöret, mjölet och saltet och tillsätt sedan det kalla vattnet. Arbeta ihop till en fast deg som släpper från kanterna.
  2. Låt stå i kylen i ca 20min.
  3. Tryck sedan ut degen i en form med löstagbar kant och grädda i 200º i ca 10min.
  4. Finhacka löken och dela kantarellerna och stek sedan dem mjuka och gyllenbruna i rikligt med smör.
  5. Vispa äggen i en bunke och vänd ner creme fraichen, västerbottenosten, saltet och pepparna och ev. gräslöken.
  6. Ha sist i de stekta kantarellerna och löken.
  7. Rör om och häll i pajformen.
  8. Grädda i mitten av ugnen i 175º i ca 30-40min tills smeten stelnat.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!