Crepes med svampstuvning

Idag blev det crepes med svampstuvning till lunch och det var så längesen som jag åt crepes så hade glömt hur gott det faktiskt är. Jag fyllde crepsen med en svampstuvning som jag hade lite rökt skinka i och sen toppade jag crepsen med lite prästost.

Recept: Crepes med svamp- och skinkstuvning

4 portioner

Ingredienser

Crepes

  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Salt
  • Smör

Svampstuvning

  • 100 gram champinjoner
  • 50 gram rökt skinka
  • 2-3 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 2-3 msk mjöl
  • Salt
  • Peppar

Instruktioner

  1. Blanda mjöl och en nypa salt med 1,5 dl mjölk.
  2. Häll i resten av mjölken och vispa tills smeten är slät och fin. Vispa sedan i äggen.
  3. Stek crepsen i en stekpanna med lite smör i och försök göra tunna crepes. Vänd först när de stelnat och blivit lite matta på ytan.
  4. Sätt igång ugnen på 225 grader.
  5. Skiva champinjonerna och stek de i smör. När de är klara tillsätt lite mer smör och häll över smör och blanda runt. Häll i lite av mjölken och vispa under tiden. När det tjocknar häll i resten av mjölken.
  6. Tillsätt skinkan och krydda med svart- och vitpeppar. Låt koka en stund
  7. När stuvningen är klar ska du smeta ut den på crepsen och rulla sedan ihop dom. Lägg dom på en plåt och strö över lite ost.
  8. In i ugnen på 225 grader i cirka 5 minuter.
Spara
Gillade du receptet? Rösta gärna:
(2 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!