Bakad potatis med kycklingröra

Bakad potatis med kycklingröra blev det idag då pojkvännen  fick välja middag och han var snabb på att säga bakad potatis. En av hans favoritmåltider nämligen. Vi  valde att ha kyckling men oftast har vi denna skinkröran. Det bästa med denna röran är att man även kan ha den i baguetter eller på mackan.

Bakad potatis Bakad potatis

Recept: Bakad potatis med kycklingröra

Ingredienser

  • 4st jämnstora bakpotatisar
  • 2 kycklingfiléer
  • 5 dl creme fraiche
  • 3 msk curry
  • 1 msk mango cuthney
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm chili flakes
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • ½ dl gröna ärtor
  • ½ röd paprika
  • ½ burk majs
  • ½ hackad rödlök
  • 1/3 hackad gurka

Instruktioner

  1. Dela kycklingbitarna i små bitar och stek i stekpanna. Låt de svalna på en bit papper. Tvätta och torka bakpotatisarna och kör på fulleffekt i micron i 10-15 min eller lägg dem i 225º ugn i 1h.
  2. Häll creme fraichen i en skål, blanda ner curry, mango chutney, paprikapulver, chili flakes, svartpeppar och salt. Rör om och smaka av. Låt dra i kylen i 10min.
  3. Lägg ärtorna i en kastrull med vatten, som precis täcker dem och låt de koka upp. Ta av från plattan och häll i 1dl kallt vatten. Låt de stå i 3 min och ha sedan på kallt vatten och häll av vattnet.
  4. Hacka paprikan, gurkan, rödlöken och häll av majsens spad. Vänd i kycklingen, paprikan, rödlöken, ärtorna och majsen i röran och blanda om. Låt stå kallt tills bakpotatisarna är klar. Lägg bakpotatisar i en bit folie och skär ett X i när de är färdiga, och tryck så de öppnar sig. Häll på kycklingröran och strö över gurka och servera!
 
 



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!