Hemmagjord pasta med grillad hoisinkyckling

20 grader och sol i mitten av april är man inte alltför bortskämd med så vi har spenderat dagen med picknick på stranden. Väl hemma så var vi sugna på grillat som de flesta andra säkerligen är när det är så här fint väder så vi marinerade kyckling i hoisinsås som vi grillade och gjorde hemmagjord pasta. Eftersom vi inte har någon maskin så blev det tagliatelle som kändes genomförbart och det var inte alls så mycket jobb som vi trott utan det gick riktigt smidigt och det blev riktigt gott. Till det så serverade vi lite stekta grönsaker och en kall cider.

Hemmagjord pasta med grillad kyckling

Recept: Hemmagjord pasta med grillad hoisinkyckling

Sammanfattning: Egen pasta med kyckling marinerad i hoisinsås

Ingredienser

  • Hemmagjord pasta:
  • 2 dl durumvetemjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 2 ägg
  • Kyckling:
  • 2 kycklingfiléer
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 gul lök
  • 100 gram haricot verts
  • 4 champinjoner
  • 3-4 msk hoisinsås
  • 1/2 lime
  • Svartpeppar & salt

Instruktioner

  1. Hemmagjord pasta:
  2. Börja med att hälla upp mjölet i en hög på din bänk. Gör ett hål i mitten och häll i ägg, olja, salt och vatten.
  3. Vispa först ihop ägg, olja salt och vatten med en gaffel i mitten utan att blanda in mjöl.
  4. Putta försiktigt in lite mjöl i äggsmeten och knåda ihop allt till en deg som ska vara smidig och inte kletig så att den fastnar. Är den för lös tar du mer mjöl och är den för torr tar du mer vatten.
  5. Låt vila i plastfolie i cirka 30 minuter i kylen.
  6. Vi gör utan maskin så kavla sedan ut degen i 4 olika delar på en mjölad yta, den ska bli tunn utan att den spricker.
  7. För att göra tagliatelle så rullar vi sedan ihop degen på långsidan som om du bakade kanelbullar.
  8. Skär sidan bitar som är cirka 1-2 cm tjocka beroende på hur tjocka tagliatelle du vill ha.
  9. Snurra ut pastan och lägg den i små nystan.
  10. Koka i cirka 2 minuter i saltat vatten.
  11. Kyckling och grönsaker:
  12. Lägg kycklingen i plastpåse och häll i hoisinsåsen, tryck i limesaften samt kryddorna. Låt helst vila några timmar men är det bråttom så går det ändå.
  13. Låt grillen bli varm.
  14. Skiva grönsakerna i stora bitar så länge och stek de medan du grillar kycklingen på ganska hög värme tills temperaturen nått 70 grader.
  15. Ta av och skiva kycklingen.
  16. Blanda ihop pastan, kycklingen och grönsakerna.
  17. Servera!

Färdigt på: 1 timme

Antal portioner: 4



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!