Falukorv i het tomatsås

Falukorv är nog en av de mest typiska vardagsrätter som vi äter här i Sverige, men ibland vet man inte vad man ska göra med den där falukorvsringen som ligger i kylen. Ofta blir det tyvärr att man göra samma saker så som korvstroganoff, ungstekt eller stekt till stuvade makaroner. Ibland vill man testa på något annat och det var vad vi gjorde i dag, då vi tillagade falukorven i  en riktigt het tomatsås som vi åt tillsammans med nykokt pennepasta.

 

Recept: Falukorv i het tomatsås

4 portioner

Ingredienser

  • 1 falukorvsring
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ urskrapad och finhackad chilifrukt
  • 2 msk heinz chilisås
  • 2 msk heinz ketchup
  • 1 tsk sambal olek
  • Några droppar tabasco
  • 1 finhackad gul lök
  • färsk basilika
  • Svart -och vitpeppar
  • Salt

Instruktioner

  1. Dela falurkoven i mindre bitar och stek tillsammans med löken och chilifrukten.
  2. Slå på de krossade tomaterna och låt puttra.
  3. Häll sedan i chilisås, ketchup, sambal olek och några droppar tabasco.
  4. Smaka av med svart -och vitpeppar och salt.
  5. Låt småputtra i ca 10min och ha sedan i finhackad färsk basilika.
  6. Servera tillsammans med nykokt pasta.

12 betyg