Lövbiffsrullader med cognac och kantareller

Dessa lövbiffsrullader tillagade vi en lördagskväll efter att vi spenderat hela dagen i skogen med att plocka kantareller. Lövbiffarna fick puttra med i en sås med smak av cognac och nyplockade kantareller och det blev fantastiskt gott!

 

Recept: Lövbiffsrullader med cognac och kantareller

Ingredienser

  • 6 st lövbiffar
  • 1 liter färska kantareller
  • 1-2 msk cognac
  • 5-6 dl creme fraiche
  • 1 msk köttfond
  • ½ finhackad gul lök
  • Salt, svart -och vitpeppar
  • Smör

Instruktioner

  1. Börja med att finhacka ½ l kantareller och blanda tillsammans med ca 2-3dl creme fraiche och cognac.
  2. Klicka ut röran på lövbiffarna och krydda med salt, svart -och vitpeppar.
  3. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  4. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör och stek löken och resten av kantarellerna.
  5. Lägg ner lövbiffarna och stek hastigt så de får en stekyta.
  6. Slå sedan på resten av creme fraichen och köttfonden och låt det puttra samman i några minuter.
  7. Smaka av med ev. mer kyrddor och servera tillsammans med bulgur eller ris.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!