Kycklingpaj med curry

Idag gjorde vi en snabb och enkel kycklingpaj som vi smaksatte med curry. Kycklingpaj är något som vi gillar då det är väldigt enkelt att variera smaken som vi gjorde idag med curry.

Kycklingpaj med curry

Recept: Kycklingpaj med curry

Ingredienser

    Pajskalet:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 100g smör
  • 1 tsk olivolja

  • Fyllning:

  • 1 kycklingfilé
  • 3 ägg
  • 1 msk curry
  • ½ gul lök
  • 100g champinjoner
  • ½ röd paprika
  • 2 dl turkisk yoghurt/creme fraiche
  • salt och svartpeppar
  • 1½ dl riven ost

Instruktioner

  1. Blanda mjölet med smör och olja till en grynig massa, häll sedan ner det kalla vattnet och knåda till en deg. Tryck ut degen i en löstagbar form och nagga den med en gaffel. Låt den sedan få vila i 20min, gärna kallt. Förgrädda den sedan i 200º i 8-10min.
  2. Dela sedan kycklingfilén i bitar och stek med curryn tills den har fått en fin färg.
  3. Blanda turkisk yoghurt eller creme fraiche i en bunke med ägg till en röra. Hacka lök, paprikan och champinjonerna i lite grövre bita och stek med kycklingen i slutskedet.
  4. Blanda sen ner kyckling, lök, paprika och champinjoner i äggblandningen. Ha i 1 dl riven ost och blanda ner lite salt och svartpeppar.
  5. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och strö sedan över ½ dl riven ost. Ställ in i ugnen och grädda i 30-40min i 200º


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!