Panerade kotletter med chili -och paprikasås

Ikväll åt vi panerade kotletter med chili -och paprikasås, blev väldans gott om jag får säga det själv, och det får jag ju! Jag älskar när där är lite hetta och sting i såsen så att säga. Många tycker att kotletter är så tråkigt, men om man panerar dem eller använder dem i grytor, som vi gjorde här och här, blir det riktigt gott och inte alls sådär tråkigt. Denna gången panerade vi dem i ägg och ströbröd, där vi hade blandat i lite finriven parmesan i ströbrödet.

 

Recept: Panerade kotletter med chili -och paprikasås

Ingredienser

4 portioner

Panerade kotletter:

    • 4 st benfria kotletter
    • ca 1 ½ dl ströbröd
    • ½ dl finriven parmesan
    • 1 ägg
    • 1 msk smör

Chili -och paprikasås:

  • 1 röd liten chili
  • ½ röd paprika
  • ½ liten lök
  • 1 tsk smör
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ajvar relish
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ev. lite sambal olek
  • ev. maizena till redning

Instruktioner

Panerade kotletter:

    1. Banka ut kotletter med en köttklubba alt. en kavel.
    2. Knäck ägget i en djup tallrik och blanda ströbrödet och parmesanen i en annan.
    3. Doppa först kotletterna i ägget och sedan ströblandningen. Det ska täcka hela köttbiten.
    4. Stek dem sedan i en stekpanna med en klick smör i ca 7-10min, tills de är genomstekta.

Chili -och paprikasås:

  1. Ta bort fröna ur chilin och paprikan och finhacka dem tillsammans med löken.
  2. Fräs dem i en kastrull med lite smör. Sänk värmen och slå på creme fraiche och mjölk.
  3. Ha i ajvar relish, salt, svartpeppar och smaka av. Tillsätt ev. lite sambal olek om man vill ha det ännu starkare. Låt det få koka upp och låt det sedan koka i ca 3min. Red ev. med maizena för önskad konsistens.
  4. Servera med klyftpotatis och en sallad.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!