Kotlettgryta
Kotlettgryta är rätt så bra att tillaga när det är kallt och murrigt ute, för då vill man ju bara in i värmen och äta något riktigt varmt och hett. Denna gryta består i princip av vad vi alltid har hemma i vårt kylskåp och skafferi, och den ska kokas på låg värme en lång stund så köttet blir riktigt mört och trillar sönder. Det är då den blir som allra godast!
![kotlettgryta](https://cdn.matskafferiet.se/wp-content/uploads/2011/11/kotlettgryta.jpg)
Recept: Kotlettgryta
4 portioner
Ingredienser
- 400g benfri kotlett
- 1 tsk smör
- 1 gul lök
- 150g champinjoner
- 5 dl köttbuljong
- 1 dl grädde alt. creme fraiche
- 2 tsk tomatpuré
- 1 tsk soya
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
Instruktioner
- Dela löken grovt, strimla köttet och hacka champinjonerna. Stek det sedan som hastigast i en stekpanna med en klick smör.
- Koka upp buljongen i en kastrull med lock och ha i löken, köttet och champinjonerna. Låt det koka upp.
- Slå sedan på grädde. soya och tomatpuré och smaka av med salt och peppar.
- Låt det få småkoka i minst 40min och servera med nykokt ris och ev. lite gelé
ska pröva denna gryta i dag :)
Härligt att höra, vad tyckte du?
Ska man hälla i grädden och sen låta det koka i 40 min. Eller ska man vänta tills dom sista minuterna?
Hej Petra, ber om ursäkt för sent svar. Du kan ha i grädden direkt och sen låta det småkoka i 30-40 min