Kotlettgryta

Kotlettgryta är rätt så bra att tillaga när det är kallt och murrigt ute, för då vill man ju bara in i värmen och äta något riktigt varmt och hett. Denna gryta består i princip av vad vi alltid har hemma i vårt kylskåp och skafferi, och den ska kokas på låg värme en lång stund så köttet blir riktigt mört och trillar sönder. Det är då den blir som allra godast!

Recept: Kotlettgryta

4 portioner

Ingredienser

  • 400g benfri kotlett
  • 1 tsk smör
  • 1 gul lök
  • 150g champinjoner
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 dl grädde alt. creme fraiche
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk soya
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Instruktioner

  1. Dela löken grovt, strimla köttet och hacka champinjonerna. Stek det sedan som hastigast i en stekpanna med en klick smör.
  2. Koka upp buljongen i en kastrull med lock och ha i löken, köttet och champinjonerna. Låt det koka upp.
  3. Slå sedan på grädde. soya och tomatpuré och smaka av med salt och peppar.
  4. Låt det få småkoka i minst 40min och servera med nykokt ris och ev. lite gelé


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!