Bucatini med italiensk tomatsås

Buccatini i tomatsås
Bucatini med italiensk tomatsås fylld med basilika och en härlig tomatsmak som verkligen får smaklökarna att dansa av glädje.En av de viktigaste faktorerna för att lyckas med tomatsåsen är verkligen att låta den koka runt 2 timmar med basilika, peppar, salt och lite socker. Använd även krossade tomater av hög kvalitet alternativt koka med egna tomater.

Recept: Bucatini med italiensk tomatsås

Sammanfattning: En härligt italiensk tomatsås fylld av smak som serveras med en favoritpasta, nämligen bucatini. Njut av en riktigt italiensk tomatsås!

Ingredienser

Pasta med tomatsås

  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 gul lök
  • Salt & peppar
  • 1 burk krossade tomater & några tomater
  • 300 gram spaghetti eller bucatini
  • Parmesan
  • Olivolja

Instruktioner

  1. Hacka ett par stjälkar basilika, plocka av bladen och hacka den grovt. Hacka vitlök och gul lök fint
  2. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och fräs löken i cirka 5 minuter tills det får en gyllene färg.
  3. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och några hela tomater av mindre storlek, t.ex. körsbärstomater, peppar, salt och basilikan. För att få lite extra smak kan du ha en skvätt röd vin. Låt koka 1-2 timmar.
  4. Koka sedan upp vatten, tillsätt salt och koka bucatinin enligt instruktionerna på paketet.
  5. Tillsätt bucatinin till tomatsåsen och ha gärnai 2-3 matskedar pastavatten och låt det koka upp under några minuter innan du serverar. Dekorera med lite färsk basilika, parmesan och njut av en smakresa som tar dig tillbaka till Italien.

Färdigt på: 50 minuter

Antal portioner: 2

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Pasta med italiensk tomatsås
Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster)


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!