Bräserade fläskkotletter i mustig sås

Bräserade fläskkotletter i mustig sås, det kan man kalla för en riktig höstmåltid! Kotletterna får härligt sällskap av morötter, skogschampinjoner, timjan och lingon.

Jag hade ett par kotletter liggandes i frysen och eftersom det inte var något grillväder direkt. fick jag helt tänka om med dagens middag då jag egentligen ville grilla dem. och ha en couscoussallad till. Att bara steka dem var inget alternativ eftersom jag oftast tycker det blir så tråkigt och torrt då så istället fick de puttra med i en god sås.

Recept: Bräserade fläskkotletter i mustig sås

Ingredienser

  • 6 st fläskkotletter
  • 2 msk smör
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 2 msk lingon
  • 100g färska skogschampinjoner
  • 0.6 L kraftig köttbuljong
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ dl rött vin
  • 2 msk mushroom soya
  • ½ tsk torkad timjan
  • Salt, svart -och vitpeppar

Instruktioner

  1. Bryn kotletterna i lite smör och strö över salt och svart -och vitpeppar. Lägg över dem i en gjutjärnskastrull.
  2. Dela löken grovt samt skiva champinjonerna och morötterna.
  3. Bryn löken och champinjonerna. Lägg över i grytan. Tillsätt även morötterna, timjan och lingonen i grytan.
  4. Ha i köttbuljongen, vinet, soya och creme fraichen. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt småputtra under lock på svag värme i ca 30min. Smaka av med mer salt och peppar.
  5. Red eventuellt med lite maizena för önskad konsistens på såsen.
  6. Servera med pressad potatis.

(Inga röster)