Tacopiroger

Idag gjorde vi tacopiroger till middag vilket blev riktigt gott. Vi gjorde vanliga piroger men vi kryddade köttfärsfyllningen med tacokrydda. Vi hade också i champinjoner, paprika, gul lök i fyllningen och garnerade sen med lite ost ovanpå.
Vi hade redan packat ner kaveln i flyttlådorna så det var lite svårt att få degen tunn men det gick helt okej att trycka ut den med händerna.

Recept: Tacopiroger

Cirka 8 piroger

Ingredienser

  • 1 1/2 dl mjölk
  • 50 g margarin
  • 20 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 6 dl vetemjöl

Fyllning

  • 250 g blandfärs
  • 3-4 champinjoner
  • 1/4 paprika
  • 1/4 gul lök
  • 1/2 paket tacokrydda
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk tomatpure
  • 1 msk chilisås
  • Salt och peppar
  • 1 ägg till pensling

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en kastrull och blanda sen i mjölken. Smula jästen i en bunke och häll ner margarinet och mjölken när det blivit fingervarmt.
  2. Tillsätt ägget, saltet och mjölet. Knåda tills degen blivit smidig och låt sedan degen jäsa i 30-35 minuter.
  3. Hacka lök, paprikan och skiva champinjonerna och börja sedan att steka köttfärsen. Häll i tacokryddan och blanda efter några minuter i svampen, lök och paprikan. Tillsätt resten av tomatpuren och chilisåsen och låt det puttra några minuter.
  4. När degen jäst klart ska du kavla degen tunt och dela den sedan i kvadratiska bitar på cirka 1 dm. Lägg i fyllningen och vik sedan till trekanter.
  5. Tryck ut kanterna med en gaffel, lägg på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa 15-20 min.
  6. Pensla med ägg, strö över lite ost och grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!