Kött

Kött äts det väldigt mycket av i Sverige och vi har många goda köttrecept med både nötkött, fläskkött men också lammkött, viltkött och kyckling. Det kan användas i både grytor eller bara serveras som en god saftig köttbit eller kanske som stek. Möjligheterna är många och vi hoppas du hittar något gott köttrecept här!

Älgskavsgryta med tranbär

Älgskavsgryta med tranbär

Nu när hösten trots allt börjar krypa sig allt närmare så brukar det bli allt mer vilt i köket :) För ett tag sen så provade vi på att göra en älgskavsgryta med tranbär som blev riktigt god och som …

Renskavsgryta

Renskavsgryta

Det är kanske inte högsäsong när det gäller vilt nu när det är lite av en tidig värmebölja här nere i Skåne men vi hade lite renskav över i frysen som vi var tvungna att använda upp. Efter lite funderande …

Chili con carne på högrev

Chili con carne på högrev

Chili con carne på högrev är ett riktigt långkok som passar perfekt till söndagsmiddag när man har lite mer tid att titta till grytan. Vi brukar servera med ris, nachochips och lite gräddfil för att runda av smakerna. Recept: Chili …

Kalvschnitzel med ugnsrostade potatisskivor

Kalvschnitzel med ugnsrostade krispiga potatisskivor

Schnitzel är en riktig vardagsklassiker som dem flesta tycker om. Här har vi dock använt oss utav kalv istället för de mer vanliga och traditionella fläskschnitzlarna. Vi gjorde en dubbelpanering med både vetemjöl och ströbröd och serverade kalvschnitzlarna tillsammans med …

Pulled beef

Pulled beef

Pulled beef är en annan variant på den traditionella pulled pork. Istället för fläskkött används istället nötkött och det blir lika mört och gott! Här har vi använt oss utav spiskummin och chilisås för att få hetta och smak. Vi …

Asiatisk fläskgryta

Asiatisk fläskgryta

Efter ett litet juluppehåll är vi nu tillbaka med fulla krafter, hoppas att ni hade en underbar jul med mycket god julmat. Den här asiatiska fläskgrytan gjorde vi efter julen för att bryta av julmaten och det är en väldigt …

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon är en klassiker när det kommer till fransk mat, en mustig vinkokt köttgryta som är full av goda smaker. Boeuf bourguignon blir bara godare ju längre tid den får stå och koka och så här på hösten när …

Älgskavsgryta med kantareller

Älgskavsgryta med kantareller lagade Sebastian en dag då vi var på besök hos hans föräldrar. Kantarellerna hade vi plockat själva ute i skogen hos dem och det är något speciellt med att kunna plocka kantarellerna själv och använda i maten. …

Fläskfilé i sötsursås

Fläskfilé i sötsursås är en riktig asiatisk klassiker som både stora och små brukar tycka om. Det är superenkelt att göra själv och smakar precis som på de asiatiska restaurangerna. Man kan också byta ut fläskfilén mot kyckling om man …

Persiljejärpar med gräddsås

Persiljejärpar är en klassisker inom svensk husmanskost och tillsammans med en god gräddsås samt potatis så är det svårslaget. Vi gör alltid våra järpar på nötfärs men man kan använda den färs man gillar bäst. När vi gör järpar, köttbullar …

Köttgryta

Köttgryta är perfekt att tillaga när man ska ha gäster eftersom det sköter sig själv på spisen, visst tar det lite tid att koka ihop grytan men ju längre tid man låter det vara ifred ju godare blir det och …