Kallpressat kaffe – Cold Brew Coffee

Kallpressat Kaffe - Cold Brew
Kallpressat kaffe, eller Cold Brew Coffee som du kanske också känner till den här utsökta kaffedrycken som. Hur gör man kallpressat kaffe hemma? Det är faktiskt inte alls så svårt som man kan tänka sig utan det handlar helt enkelt om att ge kaffebönorna lite extra tid och brygga kaffet med kallt vatten istället för kokhett vatten. På så sätt får man ett kaffe med mindre syrlig och besk smak men även mer styrka. Jag serverar alltid mitt kallpressade kaffe med mjölk eftersom det blir lite för starkt annars.

Hur gör man Kallpressat kaffe? Recept på Cold Brew Coffee

Sammanfattning

Hur gör man kallpressat kaffe hemma? Det är faktiskt superenkelt och det blir otroligt gott. Här nedan hittar du recept på kallpressat kaffe eller cold brew som man säger på engelska. 

Ingredienser

    • 1 dl grovmalna kaffebönor, använd inte pulver.
    • 7 dl kallt vatten

Instruktioner

  1. Grovmal dina kaffebönor, viktigt att inte använda pulver och placera det i en franskpress/pressokanna eller en väl tillsluten glasburk med lock.
  2. Blanda kaffebönorna med kallt vatten och rör om med en sked.
  3. Låt stå och dra i kylen i cirka 15-18 timmar. Du kan röra om i burken var 3-4:e timme.
  4. Filtrera gärna kaffet i ett filter när du serverar. Det här kaffet kommer vara lite starkare men ha mindre besk och syrlig smak. Servera gärna med mjölk och lite is!
  5. Kallpressat kaffe håller sig runt en vecka i kylen.

Färdigt på: 15 minuter

Portioner: 4


5 betyg

Dryck Frukost Recept