Annorlunda kanelbullar

Detta receptet på annorlunda kanelbullar har hängt med i mammas släkt ett bra tag. Minns att mormor alltid gjorde dessa kanelbullarna och att morfar alltid åt upp dem i smyg innan de hunnit svalna. Kanelbullarna har ingen kardemumma i sig och inte heller pryds dem av pärlsocker. Men är man en pälsockerfantast kan man självklart strö på lite om man så önskar.

Kanelbullar

Recept: Kanelbullar

30-40 st kanelbullar

Ingredienser

  • 150g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 ½ dl strösocker
  • 50g jäst för söta degar
  • ca 1,5 l vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • Fyllning:
  • 100g rumstempererat smör
  • 5 msk kanel
  • 0,75 dl strösocker
  • ägg till pensling

Instruktioner

  1. Smält smöret och häll i mjölken. Låt det bli fingervarmt (37º) Smula jästen i en stor bunke och häll över 1 msk socker. Blanda tills det löst upp sig och häll sedan över mjölkblandningen. Blanda väl och vänd sedan ner strösocker och salt. Rör om och och ha i lite vetemjöl i taget. Blanda tills degen blir jämn och fin samt tills den släpper från kanterna.
  2. Låt den jäsa under bakduk i ca 60min.
  3. Dela sedan degen i 4 bitar. Kavla ut varje längd och bre 25g smör över. Strö sedan över rikligt kanel och socker. Degen ska alltså inte synas för allt smör, kanel och socker.
  4. Dela sedan varje längd i 8-10bitar och lägg i bakformar.
  5. Låt de jäsa ytterligare i ca 30-40min innan du penslar dem med uppvispat ägg, och sätter in dem i mitten av ugnen i 250º i 5-10min


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!