Sebastians enkla kycklinggryta

Den här kycklinggrytan är en av mina favoriträtter och den passar bäst med någon god pasta till. Det bästa av allt är att den kräver få ingredienser och tar mindre än 10min att tillaga. Sebastian lagar alltid den och oftast brukar han bara hälla i en skvätt av det, och en annan skvätt av det där. Jag har försökt att uppfatta på ett ungefär hur mycket av varje, men som ni vet är det bäst av att provsmaka hela tiden för att få den som man vill!

Recept: Sebastians enkla kycklinggryta

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé
  • 1 tsk olivolja
  • 2 dl matlagningsgrädde eller creme fraiche
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1 tsk kycklingfond
  • Ev. ½ dl vitt vin
  • 4 st färska champinjoner
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1 msk orange hackad paprika
  • Salt
  • Svart -och vitpeppar

Instruktioner

  1. Dela kycklingfilén i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja i och lägg i kycklingen. Salta och peppra.
  2. Skiva champinjonerna och finhacka lök och paprika. Vänd ner i pannan.
  3. Häll över grädde och mjölk samt kycklingfonden och ev. vitt vin.
  4. Låt koka upp och få småkoka i 5min.
  5. Smaka av mer ev. mer salt och peppar.
  6. Servera tillsammans med nykokt pasta.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!