Tiramisu – klassisk italiensk efterrätt

Tiramisu

Tiramisu, en riktigt klassisk italiensk efterrätt med en len och krämig mascarponekräm, kaffe och marsalavin eller amaretto om det föredras. Man kan antingen göra tiramisu i portionsglas eller en stor form vilket kanske är enklare om man har många gäster som ska bjudas på. Innan du serverar kan du pudra på ett litet lager med kakao!

Tänk på att låta tiramisun stå i minst 5-6 timmar och dra i kylen men jag rekommenderar helst över natten. Det blir betydligt mer smak och krämigare!

Recept på Tiramisu

Sammanfattning: Tiramisu, den här italienska klassikern går alltid hem som efterrätt. Otroligt god efterrätt och superlätt att göra!

Vad behöver man för Tiramisu?

  • 4 äggulor
  • 500 gram mascarpone
  • 2 msk Marsalavin el. Amaretto
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 20-25 savoiardikex
  • 1 dl espresso
  • Kakao

Hur gör man Tiramisu?

  1. Börja med att vispa ihop äggulorna med mascarpone och marsalavin eller amaretton. Vispa tills du har en slät och jämn smet.
  2. Vispa sedan ihop äggvitorna så att du får en riktigt fluffig vit smet. Medan du vispar rör du ner lite socker i taget.
  3. Vänd ner äggvitorna till mascarponen.
  4. Doppa savoiardikexi espresso och lägg i antingen en form som är cirka 20x30cm eller i portionsformar.
  5. Häll sedan äggsmeten över kexen och låt stå och dra sig över natten.
  6. Sikta över kakao och servera!

Färdigt på: 20 minuter

Antal portioner: 8

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

1 betyg

Efterrätter Recept