Kålpudding med potatis

Kålpudding är typisk svensk husmanskost som är relativt enkelt att göra, men som kräver lite mer tid vid spisen än vad en köttfärslimpa behöver. Men det är den definitivt värd då den blir riktigt god och saftig!

Kålpudding med potatis

Recept: Kålpudding

Sammanfattning: En klassisk kålpudding

Ingredienser

  • 400g riven/strimlad vitkål
  • Smör till stekning
  • 1 dl vatten
  • 2 ½ msk sirap
  • 400g blandfärs
  • 1 dl kokt ris
  • 1 liten gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • svart -och vitpeppar

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning och låt kallna.
  2. Strimla vitkålen med hjälp av en osthyvel.
  3. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör och stek vitkålen mjuk.
  4. Häll över sirap, salt och peppar och rör om.
  5. Häll sedan över vattnet och låt det koka tills det försvunnit.
  6. Riv löken på rivjärn och blanda tillsammans med färsen, riset, ägget och mjölken.
  7. Strö i salt och peppar och rör om ordentligt.
  8. Smörj en ugnssäker form och lägg lite av kålen på bottnen av formen.
  9. Lägg sedan i färsen så den täcker kålen.
  10. Lägg sist på resten av kålen och grädda i mitten av ugnen på 200º i ca 45-60min.

Färdigt på: 45 minute(s)

Antal portioner: 4


Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!