Ajvarkyckling

Ajvarkyckling är en supergod rätt som är perfekt till middag när tiden inte räcker till. Du blandar bara ihop ajvar med kyckling och lite annat och in i ugnen, sen sköter det sig själv. Vi tycker ajvarkycklingen passar bäst till ris men det passar nog lika bra till potatis, pasta och andra gryn.

Ajvarkyckling

Recept: Ajvarkyckling

Sammanfattning: Ajvarkyckling är en jättegod och enkel kycklingrätt

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl ajvar
  • 1/2 lök
  • 1 morot
  • Ev. champinjoner
  • Salt och peppar

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  2. Stek sedan dina kycklingfiléer så att de får lite färg, salta och peppra och lägg sedan i en ugnssäker form.
  3. Skala moroten och gör morotsstavar som du lägger bredvid kycklingen. Skiva lök och eventuellt champinjoner och lägg i.
  4. Rör sedan ihop grädden och ajvar och häll över kycklingen.
  5. In i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 25-30 minuter.
  6. Servera med ris.

Färdigt på: 40 minuter

Antal portioner: 2



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!