Chokladsockerkaka

Saftig Chokladsockerkaka
Chokladsockerkaka är av mina favoriter när det kommer till sockerkaka. Tigerkaka är självklart en favorit också men det är alltid något speciellt med en riktigt chokladig sockerkaka som verkligen smälter i munnen. Otroligt gott och passar utmärkt till söndagsfikat eller till lite festligare tillfällen. Toppa med lite florsocker och njut av en saftig chokladsockerkaka som alltid går hem hos gästerna!

Chokladsockerkaka

Recept: Chokladsockerkaka

Sammanfattning: En saftig och och otroligt god chokladsockerkaka som verkligen smakar otroligt gott till fikat eller lite festligare tillfällen. Toppa med florsocker och njut av en härligt saftig sockerkaka med choklad.

Ingredienser

Chokladsockerkaka

  • 100 gram mörk choklad
  • 125 gram smör
  • 3 msk kakao
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Börja med att hacka den mörka chokladen fint. Smält sedan smöret och ta bort kastrullen när allt smör smällt. Rör ner chokladen så att det löser upp sig med smöret.
  2. Vispa ihop socker och ägg poröst, rör ner ägg samt mjölk och blanda sedan ihop alla torra ingredienser i en separat bunke. Rör ner med äggsmeten och häll sedan i en smörad och bröad sockerkaksform.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 graders i cirka 35-40 minuter. Känns med en provstick för att vara säker på att sockerkakan är klar.

Färdigt på: 60 minuter

Antal portioner: 12

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg


106 betyg