Pytt i panna

Att göra egen pytt i panna är nog vara världens simplaste mat. Man tar bara i vad man har i en stekpanna och så tjoff är middagen klar. Vi hade en bit oxstek över samt potatis och prinskorvar som vi använde i vår men man kan självklart använda lite vad man vill i.

 

Recept: Pytt i panna

2 portioner

Ingredienser

    • 100g nöt eller fläskkött (vi hade en bit oxstek över)
    • 3st prinskorvar
    • 5st kalla kokta potatisar
    • ½ gul lök
    • 1 msk smör
    • Salt
    • Svartpeppar
    • 1 krm chilipulver
    • ½ tsk paprikapulver

Till servering

  • 2 stekta ägg
  • Inlagda rödbetor
  • Ättiksgurka

Instruktioner

  1. Tärna den kalla potatisen och nötköttet samt skiva prinskorven och löken.
  2. Hetta upp en stekpanna med en klick smör och vänd ner löken och potatisen. Låt steka ett litet tag.
  3. Ha sedan i nötköttet och prinskorven och krydda med salt, peppar och paprika -och chilipulver.
  4. Stek i ca 3-5min och servera sedan tillsammans med stekt ägg, inlagda rödbetor och ättiksgurka.


Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!