Hemmalagat kebabkött

I dag gjorde vi hemmalagat kebabkött för första gången någonsin och det blev riktigt bra! Det kändes inte alls så där fettigt och onyttigt som ”köpekebab” kan göra ibland. Det bästa är dock att göra det dagen innan, och låta den stå och dra sig i kylen. På så sätt blir det lättare att strimla köttet, och alla smaker får stå och dra sig riktigt ordentligt. Vi åt det på pizza med hemmalagad kebabsås och pizzasallad men man kan också ha det i pitabröd eller till pommes frites.

Recept: Kebabkött

ca 3-4 portioner

Ingredienser

  • 500 gram köttfärs
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 2 tsk kebabkrydda (Santa maria)
  • Svartpeppar
  • Salt

Instruktioner

  1. Ta fram en bunke och lägg köttfärsen där i. Tillsätt ägget och blanda ihop det. Tillsätt potatismjölet, kryddorna och blanda.
  2. Nu ska du forma köttfärssmeten till en rulle som har en diameter på cirka 5 centimeter.
  3. Lägg rullen i aluminiumfolie och rulla in den hårt i två lager. Tänk på att låta ändarna vara öppna så att köttsaft och fett kan rinna ur rullen.
  4. Lägg rullen på en ugnsplåt och stek i runt 3 timmar i 100 grader.
  5. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och dra sig i cirka 1 timme.
  6. Ställ rullen kallt i kylen, helst över natten, och skär sedan remsor med hjälp av en osthyvel.
  7. Lägg det på din pizza eller värm upp kebabköttet i stekpanna om du ska ha det i pitabröd eller till kebabtallrik.

 



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!