Pasta Carbonara med svamp

Pasta carbonara med svamp
Pasta Carbonara med svamp är en av mina favoriträtter när det kommer till pasta. Det är egentligen bara en variant på pasta carbonara men där jag tillsätt lite svamp men det ger lite variation till den klassiska carbonaran och sen så älskar jag ju champinjoner!

Recept: Pasta Carbonara med svamp

SammanfattningEn variant på den klassiska rätten pasta carbonara som innehåller svamp. 

Ingredienser

  • 500 gram valfri pasta
  • 4 äggulor
  • Olivolja
  • Salt & Peppar
  • Gul lök om önskas
  • 200 gram bacon/guanciale/pancetta
  • Parmesanost
  • 200 gram champinjoner

Instruktioner

  1. För att göra pasta carbonara börjar du med att kokar upp en kastrull med saltat vatten.
  2. Koka din pasta enligt instruktionerna. Jag använde rigatone.
  3. Vispa ihop äggulor, salt och peppar i en skål.
  4. Värm sen en kastrull med lite olivolja och fräs svamp, bacon och eventuellt lök. Stek tills det blivit riktigt krispigt.
  5. Häll ner den kokta pasta i stekpannan, rör om och tillsätt äggen. Tillsätt parmesanost och lite persilja och låt värmas i cirka 1-2 minuter.
  6. Servera med lite svartpeppar och parmesan.

Färdigt på: 25 minuter

Antal portioner: 4

Mitt betyg 5 stjärnor:  ★★★★★ 1 betyg

Gillade du receptet? Rösta gärna:
(1 röster



Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!