Kyckling i pitabröd

Kyckling i pitabröd i sann fredagsmysära. Det är så enkelt att göra egna pitabröd och det smakar mycket bättre än det där torra färdiga man kan köpa i affärer. Gör många och frys in för senare tillfällen, det är perfekt att ha till picknicker eller till mellis. Vi hade kyckling, grönsaker och den här goda kebabsåsen vi gjorde innan idag i våra pitabröd. Blev jättegott!

Recept: Pitabröd

8 pitabröd

Ingredienser

  • 1/2 påse torrjäst
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 12 dl vetemjöl
  • Svartpeppar

Instruktioner

  1. Häll ner 1/2 påse torrjäst eller 2 tsk om man ska vara exakt i en bunke. Häll i vattnet som ska vara runt 40 grader och rör om tills torrjästen löst upp sig.
  2. Rör ner salt, lite svartpeppar och olivolja. Rör ner vetemjöl och knåda degen tills den blir smidig och börjar lossna från bunken.
  3. Låt degen jäsa i en 1 timme.
  4. När degen har jäst färdigt ta upp den och dela den i 8 bitar och forma det till runda bollar.
  5. Kavla ut bollarna till runda kakor som ska vara runt 1 decimeter i diameter.
  6. Lägg pitabröden på en plåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 10 minuter på 250 grader.
  7. Låt dem svalna och skär sedan ett snitt i bröden så att du får i din fyllning. Kyckling eller kebabkött, grönsaker och lite kebabsås är en perfekt kombination. Vi hade paprika, majs, champinjoner, tomat och gurka tillsammans med kycklingen.

Följ mig på Instagram

Prenumera på nya recept

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev får du fräscha recept på mat och fina vintips Dessutom kan du få exklusiva rabattkoder och erbjudanden!